Hoe Zit Het Met Spa In Een Hotel? Is Het Wat?

Spread the love

Informatiemateriaal over de spa in de hotelkamer is een van de eerste contactmomenten met gasten. Hier bevinden de gasten zich in hun eigen vier muren. Op Quick2Wellness gaven veel ondervraagden aan zich veilig te voelen. Hier hebben ze tijd, ze vinden rust en vrede.

Bijna iedereen bekijkt het verstrekte spa-menu, maar uiteindelijk maakt slechts minder dan 5% gebruik van de diensten. Bij de sauna overijssel kun je zelfs 30% korting krijgen.

Spa brochures van hotels kunnen vaak varieren of oud zijn

Het is echter vaak zo dat de spa-brochures die in de kamers te vinden zijn versleten zijn (hondenoren, vouwen, vlekken, koffieringen). Dit gebeurt in toenemende mate aan het einde van het seizoen. Blijkbaar worden de brochures in het seizoen slechts enkele keren verspreid (vanwege financiƫle redenen) en hun uiterlijk wordt nauwelijks gecontroleerd door het personeel.

Hotel brochures van een wellness accomodatie zijn altijd goed gevuld

Soms zijn de brochures overladen met informatie, vooral met veel tekst. Zoiets is saai en maakt gasten zelden nieuwsgierig. Er worden geen emoties gewekt. Ze worden moe en leggen het weer weg.

  • Soms zijn de spa-menu’s gemaakt van goedkoop papier en geven ze dus precies aan: we zijn goedkoop en niet belangrijk.
  • Soms zijn ze daarentegen zeer luxueus geproduceerd, in hoogglans of met lakcoating: zoals kleine boeken. Het bericht kan hetzelfde zijn: we zijn voortreffelijk (en duur). Zonder dit te willen doen, zou u dus een afstand tot de gast kunnen creĆ«ren.
  • Soms bevatten spa-menu’s ongebruikelijke technische termen: dit kan ervoor zorgen dat de gast zich incompetent en onzeker voelt.
  • Soms worden woorden of grammaticale structuren fout vertaald vanuit een andere taal. Dit geeft aan: “De spa is niet professioneel”, of “Niet ik, maar mensen uit andere landen worden primair geadviseerd”.

Let goed op de rekening als je gebruik maakt van een spa in een hotel

Dit zijn de vele redenen waarom u bij het ontwerp van het spa-menu rekening moet houden met de volgende vragen: Welke stille boodschap verzendt het spa-menu als gasten het in hun handen nemen – alleen door de kwaliteit en illustraties? Voelt het als een spa-belofte? Voelt de gast zich er goed bij? Wat vertelt de tekst hen en hoe? Willen ze meer? Zo ja, dan hebben het spa-menu en de spa hun eerste fase bereikt.


Spread the love